Monday, February 8, 2010

TV SHARP GELAP

Pagi ni seperti biasa selepas hantar anak kesekolah lepak kat kedai kopi sambil minum lepas minum lebih kurang pukul 9 aku buka pejabat aku tengok ada sebuah tv sharp 16 inci .Aku on suis power tv hidup suara pun ada aku matikan tv ada kelihatan cerah sekejap.Aku periksa voltage heater ada 6 volt, voltage screen ada lebih kurang


300 volt.. ok lulus semuanya.Aku bsarkan voltage screen nampak cerah tapi dah jadi macam pelangi..tahu dah apa sebabnya mesti ini crt socket buat hal..aku buang dan tukar baru ok la keluar gambar....ada satu masalah lain pulak ..suis function(micro suis) semua keenamnya rosak ..tukar la apa lagi jadi semuanya beres.Aku tunjukkan kat korang beza yang rosak dan yang elok...

5 comments:

bakal graduate said...

wow..minat gadjet pc ye

MOBYDICK said...

minat lah jugak.....

DINDIK said...

i'm here guys....sukses selalu untuk anda..!!!!

MOBYDICK said...

Terimakasih...

nugroho said...

info yang baus, sukses selalu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WARNING

AWAS JANGAN MENCUBA KALAU ANDA
BUKAN SEORANG JURUSERVIS

Popular Posts

service manual dan diagram