Wednesday, May 23, 2012

TV PLASMA 42 INCI SUSAH NAK HIDUP


Salam semua,Alhamdulillah hari ini ada kelapangan sikit untuk aku 'update blog.Pendekkan cerita sebuah tv plasma berjenama ONE(entah dari mana buatannya),penyakit asalnya susah nak hidup,last-last tak hidup langsung hanya ada power stand by.Setelah di periksa semua bahagian nampak ok jer,intai  punya intai nampaklah ada sebuah kondenser macam orang mengandung,nilai kondenser tersebut 1000uf-25volt.
 setelah di ganti baru(bersebelahan chopper)
 buncit.....
Aku check condenser tersebut memang tiada kebocoran nilainya jadi aku terus tukar....Alhamdulillah bila tv di on kan ia berfungsi macam biasa. 

2 comments:

mijiemobile said...

Salam,byk ilmu yg sgt berguna disini.dah lama sy cari blog repair.moga tt berrambah byk pahala dgn menyebarkan ilmu2 yg berguna.

MOBYDICK said...

Alhamdulillah,saya bersyukur dengan apa yg diberikan oleh Allah,lagi banyak ilmu yg kita bagi pada orang makin banyak ilmu yg kita dapat...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WARNING

AWAS JANGAN MENCUBA KALAU ANDA
BUKAN SEORANG JURUSERVIS

Popular Posts

service manual dan diagram