Saturday, December 26, 2009

DVD PLAYER ENZER CANNOT EJECT



Pagi ni aku baiki sebuah dvd player jenama enzer menurut tuan empunya barang lama tak pasang bila ambil nak pasang tekan butang eject tray tak keluar-keluar....biasa ler aku bukak tutup atas dia aku periksa belting kut-kut putus ke.. ternyata tiada cacat celanya. aku tukar motor loading bila eject tak keluar juga .last jumpa juga  gear dia pecah  puas aku cari tak ada yang sama..cari punya cari ada ler seakan-akan sama tapi tak serupa kena ubahsuai

sikit  aku pasang gear dan tekan butang eject..Allhamdulillah  berjaya juga.TIPS untuk menggelakkan  gear dari rosak  jangan tolak dengan tangan gunakan butan close kat dvd player kita....

1 comment:

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila
klik disini.

Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WARNING

AWAS JANGAN MENCUBA KALAU ANDA
BUKAN SEORANG JURUSERVIS

Popular Posts

service manual dan diagram